Bereken snel, makkelijk en gratis wat uw nieuwe keuken ongeveer gaat kosten. Een 100% exacte berekening is nooit te geven, de prijzen wisselen per keukenzaak, apparatuur merk en gekozen materiaal. Maar de globale schatting geeft wel een erg goede richtlijn van wat u kan bereiken met uw budget.


Start de berekening >>

Klik om je keukenprijs te berekenen

Via onze tool berekent u snel, makkelijk en vooral gratis wat een keuken met de door u gestelde eisen gaat kosten.

Start berekening >>

Keukenrenovatie

In veel gevallen is keukenrenovatie een voordeligere optie dan het aanschaffen van een nieuwe keuken. Bij een renovatie van de keuken behoud je de vertrouwde indeling van de keuken, terwijl je toch de looks van een nieuwe keuken hebt.

Wat kost een renovatie van een keuken

Als je je keuken wil renoveren dan omvat dit de volgende zaken:

  • vervangen van de fronten van de kasten en lades
  • eventueel vervangen van je werkblad
  • deels of geheel vervangen van je keukenapparatuur

Vervangen van keukenfronten:

Je keuken bestaat uit keukenkasten die van binnen allemaal niet zo verschillend zijn. Het grote verschil wordt gemaakt door de voorkanten van de kasten, die fronten of deurtjes worden genoemd. Dit is ook wat het verschil uitmaakt bij een nieuwe keuken, je zult zien dat je snel veel meer betaalt bij een ander type deur.
Het vervangen hiervan is op zich niet lastig, als je de juiste scharnieren en maat van de kasten of lades hebt.

Vervangen aanrechtblad

Als je een keuken snel optisch wil veranderen dan is een ander werkblad een mooie manier. Het verschil in aanzicht bij een nieuw keukenwerkblad is heel goed merkbaar.
Bij de werkbladen kun je kiezen uit kunststof, spaanplaat of een stenen blad. Een stenen blad kan bestaan uit composiet, echt natuursteen in diverse soorten en een randafwerking is hier ook belangrijk.

Keukenapparatuur vervangen

De apparatuur in een keuken wordt na verloop van tijd vies en uiteraard staat de techniek ook niet stil Dit houdt in dat je met vervanging van apparatuur een behoorlijke slag kunt maken maar dit is ook wel gelijk een dure als je niet uitkijkt. Via internet is goedkope apparatuur snel te vinden door via de zoekmachines te gaan zoeken naar de goedkoopste aanbieder. Vergelijkingssites leiden je zeker niet altijd naar de goedkoopste aanbieders omdat die een betaalde dienst leveren voor adverteerders.

Zoeken

Video's

Could not parse XML from YouTube