Bereken snel, makkelijk en gratis wat uw nieuwe keuken ongeveer gaat kosten. Een 100% exacte berekening is nooit te geven, de prijzen wisselen per keukenzaak, apparatuur merk en gekozen materiaal. Maar de globale schatting geeft wel een erg goede richtlijn van wat u kan bereiken met uw budget.


Start de berekening >>

Klik om je keukenprijs te berekenen

Via onze tool berekent u snel, makkelijk en vooral gratis wat een keuken met de door u gestelde eisen gaat kosten.

Start berekening >>

Keuken online

De trend van het internet tezamen met de technologische voortschrijding ontgaan de klant niet. Ook keukenzaken zullen zich gaan bemoeien door de juiste keuken informatie te bieden aan haar klanten. Steeds meer keuken zaken stellen ook op een prettige en overzichtelijke manier informatie ter beschikking aan de klant via het internet. Het orienteren op een keuken online wordt steeds gemakkelijker.

Online kopen

Een keuken online kopen is nog niet echt voorgekomen. Mensen die opzoek zijn naar een keuken oriënteren zich eerst uiterst goed op het internet met informatie en afbeeldingen. Daarom zijn er foto’s en informatiepagina’s geplaatst over een tal van keukens en keuken-gerelateerde onderwerpen. Met de verstrekte informatie en verstrekte foto’s zal er een voorkeur ontwikkeld kunnen worden, het echte zien en ‘voelen’ is wanneer je de showroom binnen loopt.

Online oriënteren op een keuken

Volgens onderzoek oriënteren klanten zich steeds vaker op internet. Het gevolg zijn een aantal voordelen die dit met zich meebrengt voor de klant. Keukens zijn een zogenaamd “samengesteld product”. Dit valt niet mee omdat er toch behoorlijk wat kennis voor nodig is om een keuken goed in te delen. Wat online lastig in te schatten is van een keuken zijn zaken als:

  • Gebruiksvriendelijkheid; zitten de zones voor voorbereiden, koken, spoelen en opbergen op de juiste plek?
  • Hoeveelheid opbergruimte; is het voldoende in hoeveelheid en diversiteit voor een huishouden zoals dat van jou?
  • Ergonomie; gelet op de personen en hun fysieke karakteristiek, is werkbladhoogte en indeling optimaal qua ergonomie om blessures en andere klachten te voorkomen?
  • Veiligheid; niet alles kan en mag in een keuken omdat je te maken hebt met elektriciteit, gas, water en in veel gevallen kinderen.

Binnen de keukenbranche zijn er een aantal programma’s en werkbladen die mogelijkheden bieden wat betreft de ergonomie en gebruiksvriendelijkheid. De adviseurs van een keukenzaak zijn hier ook op getraind en geven u het beste maar eerlijkste advies. Omdat online geen keuken verkocht wordt, is het voor een klant een goed idee een gesprek aan te gaan met een van de keukenadviseurs.

Online keuken ontwerpen

Met de techniek van tegenwoordig is het eenvoudig om zelf uw keuken te ontwerpen. En daar hoeft u zelfs niet meer voor naar de showroom. Dit kan namelijk eenvoudig online gebeuren met behulp van een ontwerpprogramma. Deze programma’s zijn te vinden op sites van diverse keukenaanbieders en over het algemeen gratis te gebruiken.

De software wordt in 2D of 3D aangeboden. De 3D software heeft als voordeel dat je een zo realistisch mogelijk beeld krijgt van hoe de keuken er in het echt uit zou zien. Je hoeft enkel de software aan te klikken waarna je direct aan de slag kan. De meeste programma’s zijn eenvoudig van aard, waardoor zonder te veel uitleg het ontwerpen kan beginnen.

Wanneer er twijfels zijn over bepaalde stijlen of opstellingen, is dit de uitgelezen mogelijkheid om alle ideeën uit te testen en te zien wat het beste bevalt. Probeer van alles uit en ontdek wellicht ontwerpen waar je nooit bij stil hebt gestaan. Eenmaal je keuken ontworpen neem je deze mee naar de desbetreffende keukenaanbieder. Hier wordt middels een laatste check gecontroleerd of alles klopt, waarna de droomkeuken werkelijkheid wordt.

Zoeken

Video's

Could not parse XML from YouTube