Bereken snel, makkelijk en gratis wat uw nieuwe keuken ongeveer gaat kosten. Een 100% exacte berekening is nooit te geven, de prijzen wisselen per keukenzaak, apparatuur merk en gekozen materiaal. Maar de globale schatting geeft wel een erg goede richtlijn van wat u kan bereiken met uw budget.


Start de berekening >>

Klik om je keukenprijs te berekenen

Via onze tool berekent u snel, makkelijk en vooral gratis wat een keuken met de door u gestelde eisen gaat kosten.

Start berekening >>

Keukenladen

Keukenladen, ergonomisch en veel ruimte

keukenlades

keukenlades

De traditionele onderkasten maken steeds meer plaats voor keukenladen. Ze zijn ergonomischer, overzichtelijker en je kunt er veel meer keukenspullen in kwijt. Bovendien zijn de lades beschikbaar in keukenladesallerlei soorten en maten. Een overzicht van de mogelijkheden en voordelen van keukenladen.

Onderkasten met deuren zijn niet praktisch en handig, omdat je steeds moet bukken of op je knieën moet gaan zitten om bijvoorbeeld ook de achterste pan te kunnen pakken. Volledig uittrekbare lades hebben als voordeel dat je ze kunt uittrekken en erin kunt kijken. Je overziet vervolgens in één oogopslag de inhoud, kunt overal gemakkelijk bij en je creëert meer opbergruimte dan met en vaste kast. Je laat immers minder ruimte onbenut, omdat je niet hoeft te schuiven met spullen.

Dankzij de speciale geleidingssystemen kun je tegenwoordig de laden door er een zacht duwtje tegen te geven openen en sluiten. Wel zo prettig voor je rug én je houdt zo je handen vrij.

Brede laden

Als je kiest voor laden, kies dan voor de brede variant. Je creëert meer opbergruimte, omdat één brede lade meer opbergruimte oplevert dan twee half zo brede laden. Je verliest namelijk de ruimte van de zijwanden.

Lade-in-lade systemen

Er zijn ook zogenaamde lade-in-lade systemen. Qua indeling erg handig, maar ze zijn minder gebruiksvriendelijk. Want, voordat je je spullen kunt pakken, moet je telkens twee keer een lade openen.

Keukenladen achter een deur

Verschillende laden achter één deur is een variant op de bekende apothekerskast. Die kast is eigenlijk een grote verticale lade met verschillende verdiepingen. Het is erg praktisch dat je er aan twee kanten spullen uit kunt pakken, maar een volledig gevulde apothekerskast, gaat soms zwaar open. Bij laden achter een deur heb je dat probleem niet. Wil je echter spullen uit de laden pakken dan moet je eerst de deur openen en vervolgens de gewenste laden uittrekken. Dat zijn toch weer twee handelingen.

Pannenladen

Om je kook- en bakpannen handig op te bergen zijn er tegenwoordig grote pannenladen. Zo heb je een volledig overzicht van de inhoud. Ook zijn er laden waarbij de pannen kunnen worden gestapeld en is er een aparte bergruimte voor de deksels. Eveneens is er ruimte gereserveerd voor het opbergen van je kookgerei, zoals houten lepels, gardes en de pollepels.

Nog meer keukenladen

Behalve afvalladen zijn er voor rond de gootsteen er speciale U-laden. Ook heb je zogenaamde sokkelladen voor spullen die je niet dagelijks gebruikt. Verder zijn er, naast de bekende bestekladen, speciale platte laden voor in de rand van het keukenblad. Handig voor bijvoorbeeld koksmessen. Verder vind je weegschalen, strijkplanken, tv’s en tafels plus zitjes ingebouwd in laden evenals speciale warmhoudplaten voor borden en dergelijke. Je kunt het zo gek niet bedenken of er is eigenlijk wel een oplossing bedacht om de keuken handzaam en overzichtelijk houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken
Video's
Could not parse XML from YouTube