Bereken snel, makkelijk en gratis wat uw nieuwe keuken ongeveer gaat kosten. Een 100% exacte berekening is nooit te geven, de prijzen wisselen per keukenzaak, apparatuur merk en gekozen materiaal. Maar de globale schatting geeft wel een erg goede richtlijn van wat u kan bereiken met uw budget.


Start de berekening >>

Klik om je keukenprijs te berekenen

Via onze tool berekent u snel, makkelijk en vooral gratis wat een keuken met de door u gestelde eisen gaat kosten.

Start berekening >>

Keukenfronten, het materiaal

Diverse materialen in de afwerking van de keukenfronten

Voor elke smaak en keukenstijl is er wat wils. Want, de keukenfronten zijn vandaag de dag verkrijgbaar in allerlei kleuren en met diverse dessins. Welke mogelijkheden en materialen zijn er zoal?

keukenfronten

keukenfronten

Fineerfronten

Bij fineerfronten wordt op de body van spaan- of MDF-plaat een fineerlaag van ongeveer 1 millimeter op is geplakt. Een afwerking met onuitputtelijk veel mogelijkheden, zowel qua kleur als dessin; van metallic of houtlook tot steendecors.

Bamboefronten

De populariteit van bamboe groeit. Je ziet dan ook dat het steeds vaker voor verschillende doeleinden in interieurs wordt toegepast. Zo ook in keukens. Kenmerkend voor bamboe is dat het oersterk en flexibel is plus een mooie tekening heeft. Diverse keukenfabrikanten hebben bamboe inmiddels in hun assortiment opgenomen. Wie kiest voor bamboe in de keuken draagt ook bij aan het natuurbehoud in de wereld. Je spaart namelijk heel veel bomen. Bamboe groeit – na het oogsten – binnen drie tot vijf jaar weer aan tot wel 20 meter hoog!

Kunststoffronten

Keukens met een kunststof afwerking zijn er in verscheidene kleuren en dessins. E wordt hierbij onderscheid gemaakt tussen een afwerking met laminaat en melamine. Qua uiterlijk is er geen onderscheid tussen beide afwerkingen.

Dit komt doordat een laminaatafwerking een harde transparante kunsthars toplaag van melamine heeft met daaronder een bedrukte papieren decorlaag met kleur en dessin. Daarop worden vervolgens enkele lagen met fenolhars geïmpregneerd kraftpapier aangebracht. Bij een afwerking met melamine ontbreekt deze laatste laag. Laminaat is in de regel steviger en minder kwetsbaar dan melamine.

Gelakte fronten

Bij gelakte fronten – met hoofdzakelijk MDF als basis – kun je kiezen uit ‘Mat, ‘Satin’ of ‘Hoogglans’ afwerking. Vooral de hoogglans afwerking is erg populair. Overigens, is iets vaker reinigen en onderhouden hierbij vaak wel noodzakelijk. En vooral de hoogglans kasten zijn enigszins gevoelig voor krassen of beschadigingen; zijn eerder zichtbaar bij bepaalde lichtinval. Echter op het gebied van onderhoud scoort de hoogglans afwerking weer prettiger.

Foliefronten

Foliefronten zijn een alternatief voor gelakte fronten. Een kunststoffolie wordt naadloos op de fronten bevestigd. Let erop dat de folie naadloos is aangebracht. Anders kan er te zijner tijd vocht in doordringen. Verder zijn foliefronten zo goed als krasvrij. Niet poreus en gemakkelijk te onderhouden.

Andere opties voor keukenfronten

Naast hout, een kleurtje of fineer, kun je ook kiezen voor kastfronten van glas of roestvrij staal. Ze zijn zeer sterk en hebben weinig onderhoud nodig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken
Video's
Could not parse XML from YouTube