Bereken snel, makkelijk en gratis wat uw nieuwe keuken ongeveer gaat kosten. Een 100% exacte berekening is nooit te geven, de prijzen wisselen per keukenzaak, apparatuur merk en gekozen materiaal. Maar de globale schatting geeft wel een erg goede richtlijn van wat u kan bereiken met uw budget.


Start de berekening >>

Klik om je keukenprijs te berekenen

Via onze tool berekent u snel, makkelijk en vooral gratis wat een keuken met de door u gestelde eisen gaat kosten.

Start berekening >>

Microwave

De microwave is een steeds meer voorkomend apparaat in de keukens. Ontstaan toen in de jaren 40 ontdekt werd dat microgolven gebruikt kunnen worden om voedsel op te warmen. Sindsdien zijn er vele ontwikkelingen geweest en wordt de microgolf gebruikt voor meer dan alleen opwarmen.

Modellen

Behalve de standaard microwave, bestaat er tegenwoordig ook de combi-microwave, stoomoven en bakoven. De consument krijgt steeds meer eisen waardoor er ook meer mogelijkheden moeten zijn.

Combi microwave

Deze microwave is voor meer dan alleen ontdooien geschikt. U kunt hier ook ovenschotels in klaar maken, cake bakken, broodjes afbakken en grillen door het gebruik van de hete lucht oven en grill. Net als een gewone oven kan deze ook op een temperatuur van 200 graden celcius gezet worden. Sommige hebben zelfs al een functie die gaat tot 250 graden celcius. Om pizza’s te bakken bestaat er tegenwoordig de crisp plaat. Dit is een plaat die naar een temperatuur van 180 graden gaat, waardoor de onderkant van uw pizza ook goed krokant wordt. Behalve voor pizza’s, is dit ook te gebruiken voor appelflappen, koekjes, alles wat met bladerdeeg klaargemaakt kan worden.

Stoomoven

Koken met stoom is een nieuwe techniek die wereldwijd bij combi’s nog niet veel wordt gebruikt. Maar vergeleken met de rest van Europa ligt Nederland op kop, op Zwitserland na waar nog meer stoomovens worden verkocht. Voordeel hiervan is dat de voedingsstoffen niet verloren gaan. In vergelijken met normaal koken, waarbij 69% verloren gaat is dat bij stoomovens 57%. Andere voordelen zijn, geen nare luchtjes in uw keuken, vis en vlees zullen niet droog worden en het kan niet aanbranden.

Bakovens

Het verschil tussen deze ovens, en de combimicrowaves is dat de bakoven geen microwave functie heeft, waardoor u hier niet in kan ontdooien. In ieder geval niet met een microwave functie. Afbak broodjes, pizza’s het grillen van kip en vlees, dat is wat u wel kunt klaarmaken in de bakoven. Ze bevatten geen hete lucht oven, zij bakken door het gebruik van onder en bovenwarmte.

Zoeken

Video's

Could not parse XML from YouTube