Bereken snel, makkelijk en gratis wat uw nieuwe keuken ongeveer gaat kosten. Een 100% exacte berekening is nooit te geven, de prijzen wisselen per keukenzaak, apparatuur merk en gekozen materiaal. Maar de globale schatting geeft wel een erg goede richtlijn van wat u kan bereiken met uw budget.


Start de berekening >>

Klik om je keukenprijs te berekenen

Via onze tool berekent u snel, makkelijk en vooral gratis wat een keuken met de door u gestelde eisen gaat kosten.

Start berekening >>

Koelkasten

De koelkast is een apparaat die je niet kunt missen in je huishouden, maar waar moet je nou allemaal op letten bij de aanschaf van een koelkast? Je hebt namelijk 2 soorten koelkasten. Ze zijn verkrijgbaar als inbouw apparaat of als vrijstaand. En ook deze 2 types zijn weer in verschillende soorten leverbaar.

Vrijstaande koelkasten

Koelkasten die vrijstaand zijn heb je in allerlei soorten en maten. Een van de grootste koelkasten is de amerikaanse koelkast. Daarnaast heb je de standaard koel-vries combinaties, tafelmodel koelkasten en vrieskasten, kastmodel koelkasten en vriezers, vrieskisten en dubbel-deurs koelkasten waarbij je een appart vriesvak hebt die zich aan de bovenkant van de koelkast bevindt.

Amerikaanse koelkasten

Bij amerikaanse koelkasten, ook wel side-by-side genoemd zit de vriezer links en het koelgedeelte rechts. Vaak kunnen deze koelkasten op de waterleiding aangesloten worden om zo gebruik te kunnen maken van de ice-crusher/water-dispenser. Tegenwoordig heb je ook koelkasten waarbij dat niet meer nodig is, omdat je dan zelf een reservoir bij moet vullen met water. Deze zal het water dan doorsturen naar de ice-crusher en zo het ijs aanmaken. Alle amerikaanse koelkasten zijn tegenwoordig voorzien van het no frost systeem. Dit houdt in dat je ze nooit meer zelf hoeft te ontdooien. Houdt wel rekening met het geluid van deze koelkasten. Mocht u een open keuken hebben, dan is het belangrijk dat hij niet te veel geluid maakt, want dat kan erg storend werken. Behalve dat je koelkasten hebt die A-klasse zijn, heb je tegenwoordig ook koelkasten die A+ of zelfs A++ zijn. Dit zijn de zuinigste koelkasten. Het gemiddelde energieverbruik van deze koelkasten zit rond de 420 kwh per jaar.

Koel-vriescombinaties

Bij koel-vriescombinaties bevindt het koelgedeelte zich boven en de vriezer onder. De vriezers variëren van slechts 2 vrieslades tot wel 4 vrieslades. Ook voor deze apparaten geldt dat je modellen hebt die gebruik maken van het no-frost systeem. Hierdoor krijgt u geen ijsvorming, blijven de vrieslades makkelijk open en dicht gaan en vriezen uw producten niet aan elkaar vast.Sommige merken hebben in plaats van draadroosters in de vriezer, glasplateaus. Mocht u dus geen no-frost hebben dan is het voordeel hiervan dat u minder kans hebt op ijsvorming, omdat het ijs zich niet tussen de glasplateaus kan bevinden en wel tussen de draadroosters.

Tafelmodelkoelkasten

Het woord zegt het al, alle tafelmodel koel/vrieskasten zijn kasten met een hoogte van maximaal 85cm. Deze koel/vrieskasten kunnen wel verschillen in de breedte. De smalste maat komt op 48 cm. Vaak geschikt voor in de caravan, omdat die deur meestal niet breed genoeg is voor een standaard maat koelkast. Andere breedtes die je terug kunt vinden bij tafelmodellen zijn 50 55 en 60 cm met een diepte van 60 cm.

De koelkasten hebben een gemiddelde inhoud van 140 liter, terwijl de vrieskasten een inhoud hebben van gemiddeld 95 liter met 3 tot maximaal 4 vrieslades. De inhoud kan afhangen van de isolatie van de koelkast. Koelkasten met een A++ energielabel hebben vaak een dikkere wand, waardoor dat ten koste gaat van de ruimte maar wel energie zuiniger is in zijn verbruik. Op jaar basis scheelt dit gemiddeld €20,- ten opzicht van een A klasse koelkast afhankelijk van de prijs per kwh.

Inbouwkoelkasten

Inbouw is een van de lastigste koelkasten om te vervangen. Vaak zit je vast aan 1 maat of heb je een koelvriescombinatie waarbij je rekening moet houden met de maten van zowel de deur van je koelkast als de deur van de vriezer. Er bestaan 2 soorten inbouw systemen:

  • Onderbouwmodellen
  • Volledige integreerbare koelkasten, onderverdeeld in deur op deur of vlakscharnier.

Onderbouwmodellen

Over het algemeen hoef je bij dit type koelkast geen deur te monteren. Bij sommige modellen is dit wel mogelijk, maar vaak worden deze koelkasten direct onder een aanrechtblad geschoven. Het verschil met een vrijstaande koelkast zit hem erin dat deze modellen langs de onderkant worden geventileerd. Bij vrijstaande modellen gebeurt dat langs de achterkant. Het gevaar is dus ook als u een vrijstaande koelkast onder een aanrechtblad plaatst, dat deze het al snel zal gaan begeven. Hij brandt dan namelijk door omdat hij zijn warmte niet kwijt kan.

Deur op deur montage / vlakscharnier koelkasten

Bij het type deur op deur montage heeft u een losse deur die u door middel van bevestigingspunten aan de deur van de koelkast kunt monteren. Aan de buitenkant kunt u niet zien of u een deur op deur montage heeft of een vlakscharnier. Dit is te controleren door te kijken of de deur vast zit aan de ombouwkast(de deur glijdt als het ware een paar cm langs de koelkast door middel van een rails, vlakscharnier) of de deur zit vastgemonteerd aan de koelkast, waardoor u de koelkast met deur volledige uit de ombouwkast kunt trekken. In dit geval gaat het dan om deur op deur montage.De maten van inbouwkoelkasten kunnen erg verschillen, en zijn afhankelijk van de ombouwkast. Variërend in hoogte van 82 cm tot 213 cm. De breedte van de ombouwkasten zijn over het algemeen allemaal gelijk en komen op 60 cm. Let bij de aanschaf van een inbouw koel vries combinatie niet alleen op de nismaat, maar ook op de maten van de twee deuren.

Zoeken

Video's

Could not parse XML from YouTube