Bereken snel, makkelijk en gratis wat uw nieuwe keuken ongeveer gaat kosten. Een 100% exacte berekening is nooit te geven, de prijzen wisselen per keukenzaak, apparatuur merk en gekozen materiaal. Maar de globale schatting geeft wel een erg goede richtlijn van wat u kan bereiken met uw budget.


Start de berekening >>

Klik om je keukenprijs te berekenen

Via onze tool berekent u snel, makkelijk en vooral gratis wat een keuken met de door u gestelde eisen gaat kosten.

Start berekening >>

Fornuizen

Het meest bekende en opvallende keukenonderdeel is natuurlijk het fornuis. Oorspronkelijk is een fornuis een toestel met een oven een bovenop een kookplaat. Bij de consument is het traditionele nostalgische fornuis het meest populair. Desalniettemin zien we steeds vaker moderne en strakke fornuizen in keukens.

Een fornuis is apart toestel met een combinatie van een oven en kookplaat wat los ergens neer kan worden gezet. Vaak word er nog een vergissing gemaakt wanneer men zegt dat er pannen op het fornuis staan, terwijl eigenlijk een losse kookplaat word bedoeld.

Het vaakst is een fornuis uitgevoerd in één kleur en materiaal. Hierdoor is het geheel uniform. Er zijn een aantal fabrikanten die fornuizen in verschillende kleuren en materialen combineren. Deze vallen echter minder in de smaak dan de neutralere kleuren en bekende traditionele materialen.

Eigenschappen van een fornuis

Fornuizen zijn er in verschillende uitvoeringen en maten. Sommige fornuizen hebben vier kookplaten en andere wel zes. Ook zijn er verschillende grootten ovens. Er zijn modellen die zijn uitgevoerd met een grill. Over het algemeen werken bijna alle nieuwe ovens op elektriciteit. De uitvoering van de oven en de kookplaat is sterk afhankelijk van de grootte van het fornuis. Deze varieert in een breedte van 0,6 tot 1,5 meter.

Naast verschillende typen ovens zijn er ook drie verschillende type kookplaten. De meest voorkomende is de gaskookplaat. Ook kan er worden gekozen voor een keramische of inductiekookplaat. Tegenwoordig kunnen zelfs al deze technieken worden gecombineerd.

Aansluiting

Wanneer u een fornuis heeft die op gas werkt is het belangrijk na te gaan of er een gasaansluiting in uw keuken aanwezig is. Een fornuis die compleet elektrisch is moet worden aangesloten op krachtstroom.

Zoeken

Video's

Could not parse XML from YouTube