Bereken snel, makkelijk en gratis wat uw nieuwe keuken ongeveer gaat kosten. Een 100% exacte berekening is nooit te geven, de prijzen wisselen per keukenzaak, apparatuur merk en gekozen materiaal. Maar de globale schatting geeft wel een erg goede richtlijn van wat u kan bereiken met uw budget.


Start de berekening >>

Klik om je keukenprijs te berekenen

Via onze tool berekent u snel, makkelijk en vooral gratis wat een keuken met de door u gestelde eisen gaat kosten.

Start berekening >>

Microgolf oven

In bijna elke nieuwe keuken wordt tegenwoordig een microgolf oven verkocht. Meestal is dit een combi oven maar ook gewone microgolfovens genieten nog grote populariteit.  Naast de inbouw microgolf oven zijn er ook de vrijstaande microgolf oven en oven die op het werkblad geplaatst kan worden.

De microgolf oven wordt met meestal gebruikt voor het ontdooien van diepgevroren etenswaren of het opwarmen van kant en klaar maaltijden of restjes, dit geldt voor bijna elk huishouden.

Hoe werkt de microgolf oven?

De oven werkt op microgolven. Deze microgolven brengen de watermoleculen in het eten in beweging en door deze beweging stijgt de temperatuur van het voedsel, het nadeel is dat het vocht vermindert en het eten droog wordt. Hoe meer water moleculen hoe langer het duurt om te verwarmen. IJzer mag niet in de microgolf oven omdat dit vonken geeft en uiteindelijk ook de oven zal beschadigen.

Zoals gezegd is de inbouw microgolf zoals alle inbouw apparatuur duurder geworden wanneer je hem wil integreren in het werkblad. De vormgeving van de microgolfovens en ook andere inbouwapparatuur wordt steeds meer in één lijn gebracht waardoor ze als het waren één geheel in de keuken vormen.

Wat zijn de handige functies van een microgolfoven?

Verwarmen van borden

Door borden nat in de microgolfoven te plaatsen kunnen de borden makkelijk op temperatuur worden gebracht, zodat het eten niet op een koud bord ligt en snel afkoelt. Dit is lekkerder voor het eten en oogt luxer.

Snel een beetje water koken

Wanneer snel kokend water nodig is voor soep of thee, is de microgolf een uitkomst. Het glas is dan wel heet dus kijk uit wanneer je het uit de microgolfoven neemt. Als je een plastic lepeltje of i.d. in het glas zet voorkom je dat het water ineens overkookt, als je het uit de microgolf haalt. Je kunt niet zien of het water al kookt in de microgolf omdat de hitte niet van onderen komt zoals bij een waterkoker of een pannetje op het vuur.

Hoe bedien je de microgolf oven?

Een microgolfoven is eenvoudig te bedienen, en is gemaakt voor snelheid en gemak. Doordat je in feite alleen te maken hebt met een vermogensknop en een tijdknop, kan iedereen een microgolfoven bedienen. Een verbetering is dat er een aantal standaard programma’s in de huidige microgolfovens zitten waarbij je het soort eten en de hoeveelheid ingeeft voor het ontdooien. De oven doet vervolgens de rest.

Zoeken

Video's

Could not parse XML from YouTube