Bereken snel, makkelijk en gratis wat uw nieuwe keuken ongeveer gaat kosten. Een 100% exacte berekening is nooit te geven, de prijzen wisselen per keukenzaak, apparatuur merk en gekozen materiaal. Maar de globale schatting geeft wel een erg goede richtlijn van wat u kan bereiken met uw budget.


Start de berekening >>

Klik om je keukenprijs te berekenen

Via onze tool berekent u snel, makkelijk en vooral gratis wat een keuken met de door u gestelde eisen gaat kosten.

Start berekening >>

Kookplaat

Wanneer je rond kijkt in de showroom voor een nieuwe keuken kom je verschillende keukens tegen. U zult design keukens, moderne keukens maar ook landelijke keukens tegen komen. Omdat in de meeste huishoudens de kookplaat intensief gebruikt wordt, is er een brede keuze in kookplaten. Er zijn een aantal verschillende fabrikanten die kwaliteit kunnen bieden. Hieronder de hoofdtypes van kookplaten;

  • Gaskookplaat
  • Inductiekookplaat
  • Keramische kookplaat
  • Gas-op-glas kookplaat
  • Gas-, electrisch, combinatie of ander fornuis

Het meest verkochte kookplaat model is het type gaskookplaat. Maar ook het gasfornuis en inductiekookplaat verkrijgen steeds meer populariteit. Fornuizen zijn populair door de breedte en luxe uitstraling qua grote branders en integratie met de oven.

De Inductiekookplaat wint ook terrein door het praktische aspect van de kinderveiligheid door het niet hebben van echte warmteoverdracht. Daarnaast is duurzaamheid ook een factor. Het inductie koken is namelijk het meest energiezuinig en zijn er wijken in Nederland waar geen gasleidingen worden aangelegd omdat ze op stadsverwarming of warmtepompen verwarmd worden en gas beschouwd wordt als energie onzuinig.

Verschillende kookplaten zijn er ook in verschillende maten. Deze variëren van 30 centimeter modules tot fornuizen van anderhalve meter breed. Het voordeel van een bredere kookplaat in vergelijking tot de vroegere standaard van 60 centimeter is dat je gemakkelijk meerdere en/of grotere pannen tegelijk op het vuur kunt zetten. Daarnaast heb je in bredere kookplaten geregeld de beschikking over een wokbrander.

Het schoonhouden van een inductiekookplaat is veel gemakkelijker dan een keramische kookplaat. Bij de laatste twee is er een hoge temperatuur waardoor vlekken kunnen inbranden, dat is dan permanent. Een gasfornuis met de pannendragers is niet altijd fijn om schoon te maken.

Zoeken

Video's

Could not parse XML from YouTube