Bereken snel, makkelijk en gratis wat uw nieuwe keuken ongeveer gaat kosten. Een 100% exacte berekening is nooit te geven, de prijzen wisselen per keukenzaak, apparatuur merk en gekozen materiaal. Maar de globale schatting geeft wel een erg goede richtlijn van wat u kan bereiken met uw budget.


Start de berekening >>

Klik om je keukenprijs te berekenen

Via onze tool berekent u snel, makkelijk en vooral gratis wat een keuken met de door u gestelde eisen gaat kosten.

Start berekening >>

Afwasmachine

De afwasmachine is ontwikkeld voor gemak. Het is erg gemakkelijk na het diner de vuile vaat in de afwasmachine te plaatsen die de vaat vervolgens voor jou schoon wast. Hieronder een aantal tips bij het aanschaffen van een afwasmachine.

Besparing

Er wordt geschat dat de helft van de Belgische huishoudens een afwasmachine heeft ingebouwd. Dit kan een enorme hoeveelheid water besparen. Door de machine efficiënt te gebruiken kun je op verschillende fronten besparen, namelijk:

– Het besparen van water; de huidige apparaten gebruiken gemiddeld 15 liter water per wasbeurt. Door ook het voorspoelen niet te doen wordt er nog eens 22% bespaard.

– Het besparen van tijd. Indien je geen afwasmachine hebt besteed je ongeveer jaarlijks 13 dagen aan afwassen.

– Je bespaart geld. Door de vaatwasmachine optimaal te gebruiken, dus vol en op lage temperatuur, bespaar 30% aan energie en water en dat scheelt geld.

Energieklasse

De afwasmachine wordt bijna dagelijks gebruikt. Daarom is bij het kopen van een afwasmachine belangrijk dat er gelet wordt op de energieklasse. Er kan geld bespaard worden bij de koop van een juiste afwasmachine. Kies daarom altijd bij een afwasmachinevoor een A label. Dit scheelt geld en de levensduur wordt verlengd. De totale kosten die bespaard kunnen worden kunnen oplopen tot € 130.

Was- en droogkwaliteit

De bedoeling van een afwasmachine is dat de vaat goed schoon maar ook droog is. Het is daarom essentieel dat je goed let op de productomschrijving van de was en droogresulaten. Daarin zijn de letters weer bepalend. De letter A staat voor het schoonste en droogste resultaat. De letter G is het minst goede resultaat.

Geluidsniveau

Het is goed om na te denken waar je de afwasmachine wil plaatsen. Het geluid dat de afwasmachine maakt geeft aan waar hij het beste geplaatst kan worden. Denk hierbij aan een open op gesloten keuken. De vaatwasser maakt gemiddeld zo’n 44 decibel geluid, maar vanzelf sprekend is de technologie al zo ver dat er ook stillere afwasmachines bestaan.

Couverts

Ook een belangrijke factor bij het kiezen van een afwasmachine is het aantal personen dat gebruikt maakt van de afwasmachine. Informeer daarom naar het aantal couverts dat de vaatwasser aan kan. Het zou zonde zijn wanneer u nog steeds met vaat op het aanrecht blijft zitten terwijl u een afwasmachine heeft. De meeste populaire afwasmachines zijn geschikt voor 12 couverts. Je kunt echter ook afwasmachine kopen waar 14 of 15 couverts in kunnen. Deze machines zijn niet groter, maar de rekjes staan dichter op elkaar, zodat er meer vaat in kan. De breedte van deze machines is 60 centimeter. Er zijn ook kleinere afwasmachine van 45 centimeter verkrijgbaar. Die zijn doorgaans geschikt voor 8, 9 of 10 couverts.

Zoeken

Video's

Could not parse XML from YouTube