Bereken snel, makkelijk en gratis wat uw nieuwe keuken ongeveer gaat kosten. Een 100% exacte berekening is nooit te geven, de prijzen wisselen per keukenzaak, apparatuur merk en gekozen materiaal. Maar de globale schatting geeft wel een erg goede richtlijn van wat u kan bereiken met uw budget.


Start de berekening >>

Klik om je keukenprijs te berekenen

Via onze tool berekent u snel, makkelijk en vooral gratis wat een keuken met de door u gestelde eisen gaat kosten.

Start berekening >>

Inbouwapparatuur

Inbouwapparatuur in uw keuken verwerken

Inbouwapparatuur is in principe gewone keukenapparatuur, echter is die specifiek om te worden geïntegreerd (ingebouwd) in de keuken opdat het één geheel wordt. Veel apparatuur kun je naadloos inbouwen in je keuken, echter zijn er ook weer tegendraadse bewegingen waarbij de apparatuur steeds zichtbaarder wordt. Sowieso worden ovens en koffiemachines niet echt ingebouwd qua front, dat geldt meer voor vaatwassers, dampkappen en soms kookplaten.

Zeker de moderne RVS inbouwapparatuur krijgt een mooiere plaats in de keuken, en die wordt dan nog wel ingebouwd in de zin dat er geen vrijstaande kast meer omheen zit die je nog wel eens bij espressoapparaten en microgolfovens ziet. Je ziet ook soms inbouwapparaten op ooghoogte zitten in halfhoge kasten in een soort “straatje”.

Een nieuwe keuken, wat voor inbouwapparatuur

De verschillende soorten inbouwapparatuur vind je hieronder waarbij we ze per soort en functie hebben uitgelegd.

  • Koken of bakken. In deze categorie vallen kookplaten, fornuizen, ovens, microgolfovens en combinaties van deze inbouwapparaten. Hieronder wordt geselecteerd op energiebron, de manier van overbrenging of materiaal. Je hebt echt ingebouwde units maar er zijn van deze inbouwapparaten vaak ook vrijstaande keukenapparaten.
  • Dampkap Dampkappen nemen door de toenemende trend van eiland keukens of schiereilanden een steeds belangrijker rol in de keuken. Er wordt veel RVS gebruikt wat juist geen inbouwapparaten zijn, de echte inbouwdampkappen of schouwkappen zijn met name bij kleinere keukens nog aan de orde. De capaciteit in m3 per uur luchtverversing is belangrijk om te weten omdat als je de keuken aan de woonkamer hebt je veel meer lucht moet filteren. Tevens wordt wellicht dan aansluiting op de warmtewisselaar zinvol ivm de energiezuinigheid van je huis.
  • Koelen en vriezen. Koelkasten, vriezers en koelvriescombinaties vallen hieronder met zowel de versies met enkele deur, dubbeldeurs boven en anast elkaar maar ook de koellades. Energiezuinigheid, volume en accessoires als ijsblokjesautomaten zijn belangrijke criteria naast natuurlijk de inbouwmaat.
  • Vaatwasser Tegenwoordig een vaste waarde in de keuken, afwassen met de hand is in de laatste 10 jaar vrij ver uitgestorven. Geluidsniveau, energiezuinigheid en waterverbruik zijn hier belangrijke besliscriteria, natuurlijk moet de inbouw vaatwasser wel in het meubel passen maar dat bekijk je waarschijnlijk met de adviseur.

Waar let je op bij het kiezen van een inbouwapparaat

Je kiest met name voor een inbouwapparaat als je het wil wegwerken in de keuken. In wezen is inbouwapparatuur duurder omdat er kleinere series van gebouwd worden. Wel verkleinen de verschillen tussen inbouwapparatuur en vrijstaande apparaten.

Bij inbouwapparatuur gaat uiteraard wel bergruimte verloren omdat kastruimte wordt gevuld met apparatuur. Je moet bij kleinere keukens ook goed nadenken voordat je teveel apparatuur erin zet, want je houdt geen ruimte over voor opslag van je keukenspullen.

Energieverbruik is voor aanschaf van inbouwapparatuur een steeds belangrijker criterium. De stijgende energiekosten maken je maandelijkse kosten bij energie onzuinige apparatuur onnodig hoog. Dit ga je bij meerdere apparaten zeker merken!

Zoeken

Video's

Could not parse XML from YouTube