Bereken snel, makkelijk en gratis wat uw nieuwe keuken ongeveer gaat kosten. Een 100% exacte berekening is nooit te geven, de prijzen wisselen per keukenzaak, apparatuur merk en gekozen materiaal. Maar de globale schatting geeft wel een erg goede richtlijn van wat u kan bereiken met uw budget.


Start de berekening >>

Klik om je keukenprijs te berekenen

Via onze tool berekent u snel, makkelijk en vooral gratis wat een keuken met de door u gestelde eisen gaat kosten.

Start berekening >>

Soorten keuken kasten

Keukenkasten zijn er in allerlei soorten en maten. Of je nu pannen, etenswaren, kruiden, schoonmaakmiddelen, bestek, servies of iets anders wilt opbergen. Er is altijd wel een speciale opbergoplossing voor handen. De diverse soorten kasten op een rij. Heel veel opberggemak bieden, dat is het uitgangspunt van de hedendaagse keukenkasten. Niet alleen oogstrelend, maar ook praktisch, functioneel en ergonomisch verantwoord.

Spoelonderkast

Met de spoelonderkast wordt de ruimte onder de spoelbak optimaal benut. Om dat zo efficiënt mogelijk te doen, wordt er tegenwoordig meer en meer gebruik gemaakt van uittrekbare laden. Bij deze zogenaamde U-laden is bovenin ruimte uitgespaard voor de water aan- en afvoer. Daarnaast is er veel ruimte voor schoonmaakspullen en dergelijke. In de onderste lade kan eventueel een afval(sorteer)centrum worden geïntegreerd.

Afvalunit

Om je afval (groente, fruit enzovoort) in de keuken netjes gescheiden in te zamelen zijn er speciale ingebouwde afvalunits – met gescheiden afvalbakken – voor in de onderkeukenkasten.

Pannenladen

Om je kook- en bakpannen handig op te bergen, hebben de klassieke onderkasten vaak plaatsgemaakt voor grote  pannenladen. Deze soepel glijdende en volledig uittrekbare laden bieden je een volledig overzicht van de inhoud. Ook zijn er laden waarbij de pannen kunnen worden gestapeld en is er aparte bergruimte gecreëerd voor de deksels. Bovendien is er ruimte voor je kookgerei, zoals houten lepels, gardes en de pollepels.

De kolomkast

Een bekende kolomkast is de uittrekbare apothekerskast die van twee kanten goed bereikbaar is. Eenvoudige uitvoeringen van de kolomkast hebben verstelbare planken en zijn doorgaans in twee diepten en verschillende hoogten en breedten verkrijgbaar. Maar er zijn meer mogelijkheden, zoals een kolomkast met lades of een combinatie van lades onderaan en leggers bovenaan. Een variant op de keukenkast met leggers is de kolomkast met voorraaddeur, waarbij mandjes aan de deur zijn bevestigd. Ook zijn er kolomkasten met carrousels die zeer geschikt zijn voor toepassing in de hoek. Heb je veel zware spullen? Er zijn eveneens kolomkasten met zwaar belastbare uittrekbare laden te koop.

Hoekonderkast

Om ook de hoekruimte in je keuken optimaal te benutten, zijn er hoekkasten in allerlei soorten verkrijgbaar. Met uitdraaibare carrousels, specifieke hoeklades, draaiplanken, vaste hoekplanken en zogenaamde indraaiende deuren met manden. Dit is een kleine greep uit het aanbod oplossingen voor hoekkasten.

Een bladopzetkast

Deze kast wordt bovenop het werkvlak geplaatst. Je kunt de bladopzetkast krijgen met een rolluiksysteem in onder andere glas en kunststof. Een variant van de opzetkast is de uitvoering met schuifdeuren. Deze is op het werkvlak geplaatst zonder bodem zodat je vanaf het werkvlak voorwerpen in de kast kunt schuiven. Denk daarbij aan je koffiezetmachine, broodrooster en dergelijke. Voor deze opzetkasten heb je vaak wel een dieper werkblad nodig dan de gebruikelijke 60 centimeter.

Bovenkast met liftdeuren

Een vrij nieuw fenomeen is de bovenkast met liftdeuren. Dit zijn bovenkasten die je naar binnen opent en ze zijn leverbaar met één en twee deuren. Er zijn deuren tot 2 meter breed die je met één handbeweging kunt openen. Ook zijn er vouwdeuren beschikbaar die naar boven toe openvouwen. Daarnaast zijn er kasten met schuifdeuren. Handig voor kleine, smalle keukens.

Diverse opbergsystemen

Om alles overzichtelijk op te ruimten en elk hoekje en gaatje te benutten zijn er diverse handige opbergsystemen met vakken, mandjes en dergelijke voor het opbergen van borden, messen, bestek, voorraadbussen, kruidenpotjes en elektrische keukenhulpjes.

Zoeken

Video's

Could not parse XML from YouTube