Bereken snel, makkelijk en gratis wat uw nieuwe keuken ongeveer gaat kosten. Een 100% exacte berekening is nooit te geven, de prijzen wisselen per keukenzaak, apparatuur merk en gekozen materiaal. Maar de globale schatting geeft wel een erg goede richtlijn van wat u kan bereiken met uw budget.


Start de berekening >>

Klik om je keukenprijs te berekenen

Via onze tool berekent u snel, makkelijk en vooral gratis wat een keuken met de door u gestelde eisen gaat kosten.

Start berekening >>

Keukenontwerp

Maak een plattegrond voordat je de keuken ontwerpt!

keukenontwerpVoordat je je droomkeuken ontwerpt, is het raadzaam een plattegrond te maken van de beschikbare ruimte. Zo weet je welke mogelijkheden je hebt als je op zoek gaat naar je nieuwe keuken. Vergeet niet de ramen, deuren, radiatoren en dergelijke in te tekenen. Bedenk ook hoeveel opbergruimte je in je nieuwe keuken wenst. Hoe je dat aanpakt? Hieronder vind je allerhande tips voor het maken van een plattegrond van je nieuwe keuken.

Hoe ziet de beschikbare keukenruimte eruit?

Om je droomkeuken te realiseren, moet je natuurlijk weten hoeveel ruimte je tot je beschikking hebt. En misschien ga je wel verbouwen en word je keuken groter? Een overzicht met enkele belangrijke aandachtspunten.

Afmetingen ruimteElektra, gas en waterAndere ‘obstakels’

Meet de lengte, breedte en hoogte op in centimeters. Vermeld ook de grootte van aanwezige ramen en deuren inclusief de draairichting.

Noteer op de plattegrond waar de aansluitingen en doorvoeren van elektriciteit, gas, warmwatervoorziening, riolering en ventilatie zich bevinden. Vergeet ook niet aan te geven waar de stopcontacten, lichtschakelaars en lampen zitten.

Denk ook aan de meterkast, schoorsteen en eventueel kelderluik.

Hoeveel opbergruimte wens je in de keuken?

Als je je plattegrond hebt getekend, kun je gaan kijken hoeveel bergruimte je in je toekomstige keuken wenst. En natuurlijk ook waarvoor. Een overzicht van zaken waar je aan kunt denken.

Kookgerei

Je kookspullen wil je natuurlijk een plek geven. Inventariseer wat je zoal hebt en bedenk hoeveel kastruimte dat vraagt. Denk aan je potten en pannen, wok, bakvormen, kleine huishoudelijke apparatuur zoals mixer, koffie/espresso, broodrooster et cetera.

Servies

De borden, kopjes, bestek, (wijn)glazen, schalen en dergelijke vragen vaak veel ruimte. Bedenk ook wat een handige bergplek voor deze spullen is, omdat je het veelal dagelijks gebruikt. En misschien heb je meerdere serviezen?

Levensmiddelen en drinken

Hoeveel bergruimte heb je nodig voor je wekelijkse boodschappen? En je voorraad? Vergeet ook je kruiden niet en de lege flessen. Waar ga je die neerzetten? Plaats je die in de keuken of heb je nog een kelderkast of bijkeuken?

Afval en schoonmaakspullen

Wil je een aparte afvalbak in je keuken? Of wil je dat de afvalbak geïntegreerd wordt in je kastruimte? En de schoonmaakspullen? Zoals reinigingsmiddelen, de stofzuiger, emmers en dergelijke. Moeten die een plek in de keuken krijgen of heb je die op een andere plek staan?

Boven- en onderkasten

Wil je hoge, lage of geen bovenkasten? Moeten eventuele kasten open of gesloten zijn? En de onderkasten? Moeten die deurtjes hebben? Of wil je liever lades? Ook kun je kiezen voor een combinatie van beide. Wens je een carrouselkast? Wil je de onderkasten op de grond, zwevend of op pootjes?

Zie hier een video over een 3-d ontwerp in een keukentoonzaal

Zoeken

Video's

Could not parse XML from YouTube