Bereken snel, makkelijk en gratis wat uw nieuwe keuken ongeveer gaat kosten. Een 100% exacte berekening is nooit te geven, de prijzen wisselen per keukenzaak, apparatuur merk en gekozen materiaal. Maar de globale schatting geeft wel een erg goede richtlijn van wat u kan bereiken met uw budget.


Start de berekening >>

Klik om je keukenprijs te berekenen

Via onze tool berekent u snel, makkelijk en vooral gratis wat een keuken met de door u gestelde eisen gaat kosten.

Start berekening >>

Handgrepen voor de keuken

Handgrepen lijkt een niet belangrijk onderdeel voor een keuken. Toch bepaalt het de looks van de keuken voor een groot deel. Bij een nieuwe keuken zijn handgrepen aan de ene kant vaak het stukje waarover niet altijd goed wordt nagedacht. Dus houdt de adviseur er rekening mee dat bij de keuken die wordt aangewezen als de meest bevallende stijl, de grepen ook meetellen en als het goed is neemt hij of zij die greep mee in de verdere keuken.

Handgrepen komen in een aantal verschillende soorten voor:

  • Knoppen
  • Gekleurde grepen
  • Chromen grepen
  • Edelstaal grepen
  • Relinggrepen
  • Greeplijsten

Een populaire kleurvariant is RVS, dit lijkt het meest op chroom, waarbij mat en glanzend allebei veel gevraagd worden. Handgrepen in de vorm van brons komen vaak uitgesproken uit.  Ook zijn er ook greeploze grepen. Hierbij is een opening aan de bovenkant van de lade.

Wat betreft het materiaal zijn bijna alle handgrepen van kwaliteit en metaal. In sommige gevallen zit er een metalen afwerklaag om een hardkunststof kern. Er zit een hoop verschil in de vormen van de handgrepen, omdat een handgreep de keuken verandert. Zo kun je op een simpele manier je eigen accent aan de keuken geven.

Wat je nu ziet in de huidige categorie hoogglans keukens is vaak voorzien van greeploze lades. Wel is het zo dat in de praktijk om simpele redenen als vuil worden er toch voor handgrepen wordt gekozen in plaats van greeploos. Wel zijn er tegenwoordig lades die door een kleine druk op de voorkant automatisch opengaan. Dan kun je dus met een tikje van je elleboog of knie ook de deur of lade openen als je vieze of volle handen hebt.

Greeplijsten zijn lijsten die over de volle breedte of hoogte van de deur of lade gaan en die een uitstekende maar niet heel opvallende greep hebben. Dit wordt ook wel semi greeploos genoemd.

Zoeken

Video's

Could not parse XML from YouTube