Bereken snel, makkelijk en gratis wat uw nieuwe keuken ongeveer gaat kosten. Een 100% exacte berekening is nooit te geven, de prijzen wisselen per keukenzaak, apparatuur merk en gekozen materiaal. Maar de globale schatting geeft wel een erg goede richtlijn van wat u kan bereiken met uw budget.


Start de berekening >>

Klik om je keukenprijs te berekenen

Via onze tool berekent u snel, makkelijk en vooral gratis wat een keuken met de door u gestelde eisen gaat kosten.

Start berekening >>

Aanrechtbladen

Aanrechtbladen voor keukens

Het aanrechtblad is een belangrijk component in de keuken. Het fungeert als werkblad en is bepalend voor het uiterlijk van de ruimte. Bij het kiezen van een aanrechtblad moet er gelet worden op materiaal, prijs, gebruik en kwaliteit. Over het algemeen zal het blad een kwart van de gehele prijs van de keuken bepalen. Wanneer er niet voldoende kennis beschikbaar is kan een adviseur worden geraadpleegd.

Materialen

Er zijn vele materialen die worden gebruikt bij een aanrechtblad die allen verschillen in eigenschappen. De wat meer kwetsbare materialen zoals roestvrij staal en hout die gevoelig zijn voor krassen en beschadiging zijn relatief duur maar erg gewild bij mensen die houden van een keuken die er “gebruikt” uitziet.

Het materiaalsoort dat regelmatig wordt gebruikt en goed tegen een stootje kan is composiet. Deze steensoort is opgebouwd uit meerdere materialen en wordt kunstmatig gemaakt. Hierbij worden natuursteen, harsen, quartz en steenafval vaak gebruikt. De samenstelling van deze stoffen bepaald het uiterlijk en eigenschappen van het blad. Spaanplaat is één van de goedkopere oplossingen. Het bestaat uit geperst hout met een bindmiddel. MDF is een sterk geperst board dat makkelijk bewerkbaar is. Deze bladen kunnen makkelijk op maat worden gemaakt. Hierdoor is dit materiaal duurder dan spaanplaat.

Typen vormen en afwerkingen

Naast de materiaalsoort is er ook diversiteit in vorm. Zo kan er gekozen worden voor dikke of wat dunnere bladen. Maar ook ronde of rechte vormen. Een dik aanrechtblad met rechte hoeken gemaakt van composiet oogt over het algemeen krachtiger dan een dun houten blad met ronde afwerkingen.

De bladen worden afhankelijk van het type als geheel of in componenten aangeleverd. Wanneer er gekozen is voor een blad van natuursteen groter dan 2.50 zal deze in meerdere delen moeten worden geleverd om de kans op breuken uit te sluiten. Een verhoogde rand aan het einde van het aanrechtblad kan ervoor zorgen dat vloeistoffen niet van het blad af vloeien.

Zoeken

Video's

Could not parse XML from YouTube