Bereken snel, makkelijk en gratis wat uw nieuwe keuken ongeveer gaat kosten. Een 100% exacte berekening is nooit te geven, de prijzen wisselen per keukenzaak, apparatuur merk en gekozen materiaal. Maar de globale schatting geeft wel een erg goede richtlijn van wat u kan bereiken met uw budget.


Start de berekening >>

Klik om je keukenprijs te berekenen

Via onze tool berekent u snel, makkelijk en vooral gratis wat een keuken met de door u gestelde eisen gaat kosten.

Start berekening >>

Houten keukens

Houten keuken

Naast moderne design keukens met veel kunststof en hoogglans zijn er ook keukens met meer natuurlijke materialen. Houtkeukens behoort hieronder. Het materiaal van de kastdeuren en het aanrechtblad bestaat bij deze keukens uit honderd procent hout. Hiermee wordt echt natuurlijk hout bedoeld, dus geen kunstmatig bewerkt hout zoals multiplex, spaanplaat, MDF of triplex. Ook word het hout niet bedankt met folie, lak of acryl. Een houten keuken hoeft niet per direct een bepaalde stijl aan te geven. Het is slechts een materiaalsoort. Zowel een nostalgische als een moderne design keuken kan van massief natuurlijk hout gemaakt zijn.

Eigenschappen van een houten keuken

De uitstraling van houten keukens zijn natuurlijk, warm, tijdloos, uniek en sfeervol. Het is een keuken met duurzame materialen. Hout is echter een materiaal dat nog leeft. Het kan dus nog gaan zetten en is niet geheel waterdicht. Bij een houten keuken moet er beter worden opgelet en voorzichtiger moeten worden omgegaan. Een houten keukenblad is niet waterdicht en niet hittebestendig. Onderhoud is dus belangrijk. Maak het aanrechtblad gelijk droog wanneer er vocht op komt en hete pannen moeten op een onderzetter worden gezet.
Om uitdroging van het hout te voorkomen moet het een keer per maand worden ingesmeerd met speciale olie. Een houten keuken is over het algemeen duurder dan een normale keuken. De reden hiervan is de hogere prijs van het materiaal en de intensievere bewerking ervan.

Semi houten keuken

Er zijn ook houten keuken look a likes. Dit zijn keukens met sterke hout soorten zoals MDF, multiplex of kunststof. Deze worden vaak dan ook nog bewerkt met een beschermend laagje. Het ziet er uit als een houten keuken maar is sterker en bestand tegen hitte, water en krassen. Doordat er meer verschillende soorten materialen worden gebruikt zijn er meer combinaties mogelijk.

Zoeken

Video's

Could not parse XML from YouTube