Bereken snel, makkelijk en gratis wat uw nieuwe keuken ongeveer gaat kosten. Een 100% exacte berekening is nooit te geven, de prijzen wisselen per keukenzaak, apparatuur merk en gekozen materiaal. Maar de globale schatting geeft wel een erg goede richtlijn van wat u kan bereiken met uw budget.


Start de berekening >>

Klik om je keukenprijs te berekenen

Via onze tool berekent u snel, makkelijk en vooral gratis wat een keuken met de door u gestelde eisen gaat kosten.

Start berekening >>

Complete keukens

Wanneer je kijkt voor een nieuwe keuken is het bijna altijd een complete keuken. Natuurlijk worden er ook wel losse keukenapparaten verkocht, maar een los werkblad zul je bijna niet tegen komen. Omdat de levensduur van een nieuwe keuken mede wordt bepaald door de smaak van de koper, gaat het meestal om een complete vervanging van een keuken. De hoofdredenen hierachter kunnen zijn een koop van een ander huis, of een nieuwbouw project.

Wat zit er in een complete keuken

Keukens worden samengesteld uit verschillende onderdelen die vaak afkomstig zijn van verschillende leveranciers. De kasten komen meestal van een keukenfabrikant terwijl de apparatuur bij veel verschillende zaken besteld kunnen worden. Standaard tref je in een complete keuken een gaskookplaat, oven, afzuigkap en koelkast aan.

Wat betreft het werkblad is de basis voor budget keukens altijd een toplaminaat werkblad met daarin mogelijk verwerkt de uitsparing voor de kookplaat en spoelbak. Hierin zijn er ook weer verschillende maten verkrijgbaar zoals enkel, dubbel en anderhalf. De kraan daarentegen behoort tot het basispakket van een keuken.

Keukens zijn samengesteld uit diverse onderdelen die vaak ook nog eens van verschillende leveranciers komen. Waar de kasten van de keuken van een “echte” keukenfabrikant komen zijn zaken als keukenapparatuur al veel algemener. Veel witgoed (en sommige bruingoed) fabrikanten hebben ook inbouw- of vrijstaande keukenapparaten. Standaard vind je in een complete keuken een gaskookplaat, een oven, een afzuigkap en een koelkast of koel-vriescombinatie.

Wat kost een complete keuken?

Keukens met basisuitrusting kunnen verschillen tussen de 1000 en 2000 euro, maar afhankelijk van de wensen en eisen van de koper kan hij ook oplopen naar 50.000 euro of meer. De gemiddelde keukenprijs ligt rond de 7000 euro in Nederland.

Wat de basisprijs voor een complete keuken (substantieel) kan verhogen zijn de aanwezigheid van een vaatwasser en de keuze voor een combi microgolfoven of een natuurstenen werkblad. Vaak scheelt dit al 2 of 3 duizend euro op de aanschafprijs! Ook andere accessoires kunnen sterk prijsverhogend werken zoals bijvoorbeeld een warmhoudlade.

Zoeken

Video's

Could not parse XML from YouTube