Bereken snel, makkelijk en gratis wat uw nieuwe keuken ongeveer gaat kosten. Een 100% exacte berekening is nooit te geven, de prijzen wisselen per keukenzaak, apparatuur merk en gekozen materiaal. Maar de globale schatting geeft wel een erg goede richtlijn van wat u kan bereiken met uw budget.


Start de berekening >>

Klik om je keukenprijs te berekenen

Via onze tool berekent u snel, makkelijk en vooral gratis wat een keuken met de door u gestelde eisen gaat kosten.

Start berekening >>

Boerenkeuken

Boerenkeuken voor een gezellige sfeer en huiselijk gevoel

Er zijn veel verschillende benamingen voor een boerenkeuken: landelijke keuken, ambachtelijke keuken en nostalgische keuken. Traditionele eikenhouten en/of beuken kasten, een aanrechtblad van steen en zwart-wit tegeltjes aan de muur of in de gootsteen zijn typerend voor deze keuken. Pannen en servies worden vaak in het zicht geplaatst. Een boerenkeuken heeft dan ook een open uitstraling wat zorgt voor een huiselijke en levendige gevoel. Dit soort elementen benadrukken de stijl van deze keuken.
De boerenkeukens van tegenwoordig zijn echter gemoderniseerd. Ze zijn voorzien van alle moderne gemakken en er is rekening gehouden met gemak en comfort. Het nostalgische karakter van de keuken is behouden. Het is dan ook niet opmerkelijk dat veel gezinnen voor deze stijl vallen.

Ondanks het feit dat elke boerenkeuken hetzelfde karakter uitstraalt zijn ze onderling toch vaak erg verschillend. De reden hiervan is het verschil in gebruik van materiaal. Hieronder worden een aantal materialen weergegeven die vaak in deze keukens worden toegepast:

  • Vloer van brede houten planken of van steen. Deze zullen na de loop van tijd verslijten. Dit zal bijdragen aan de levendige uitstraling van de keuken.
  • beuken, eiken of grenen keukenkastjes waarvan de deurtjes vaak met motieven worden beschilderd;
  • handgrepen van keukendeurtjes zijn vaak van messing en of porselein;
  • kastknoppen van brons;
  • scharnieren van smeedijzer of hout;
  • keramische gootsteen, een gootsteen van zwart-wit tegels of van porselein;
  • aanrechtblad van graniet, terrazzo of massief hout;

Over het algemeen kan het volgende worden gezegd: wanneer er veel gebruik gemaakt wordt van ambachtelijke en nostalgische materialen zal de keuken beter en meer op een boerse keuken lijken.

Hint: keukenmeubels en accessoires kunnen ook het gevoel van de boeren keuken versterken. Denk aan pannen aan de muur en meubels van riet of hout.

Zoeken

Video's

Could not parse XML from YouTube